Συχνές Ερωτήσεις


Πώς μπορώ να γίνω μέλος ;
Προσκομίστε μία μικρή φωτογραφία και την αστυνομική σας ταυτότητα ή το διαβατήριό σας. Εάν είστε ανήλικοι, προσκομίστε τα παραπάνω έγγραφα ενός από τους γονείς σας. Για όσους είναι κάτω των 18 ετών η εγγραφή  γίνεται δωρεάν. Εάν είστε φοιτητής και πάλι η εγγραφή σας γίνεται δωρεάν και το προνόμιο αυτό ισχύει έως την ολοκλήρωση των σπουδών σας. Εάν είστε ενήλικας η εγγραφή σας στοιχίζει 10 ευρώ και ανανεώνεται – με το ίδιο ποσό – ετησίως. Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι διατηρούν το προνόμιο της δωρεάν εγγραφής.

Μπορώ να δανειστώ χωρίς την κάρτα μου ;
Η κάρτα μέλους είναι απαραίτητη για το δανεισμό υλικού και θα πρέπει να επιδεικνύεται κάθε φορά που θα κάνετε χρήση των παρεχομένων υπηρεσιών της βιβλιοθήκης.

Χρειάζομαι αυτό το βιβλίο οπωσδήποτε !
Αν το βιβλίο που ζητάτε είναι δανεισμένο μπορείτε να μπείτε στη λίστα αναμονής και να σας ειδοποιήσουμε όταν αυτό επιστραφεί. Σε περίπτωση που το βιβλίο που ζητάτε δεν υπάρχει στη συλλογή μας, μπορείτε να το προτείνετε προς αγορά και αν κριθεί σκόπιμο, θα προστεθεί στη λίστα προσκτήσεων. Αν η χρήση του βιβλίου αυτού πρέπει να είναι άμεση, μπορούμε να το προμηθευτούμε για εσάς μέσω διαδανεισμού βιβλιοθηκών.

Τα πληροφοριακά βιβλία δανείζονται ;
Τα πληροφοριακά βιβλία είναι εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, χάρτες, ογκώδη βιβλία τέχνης, ιστορίας, κλπ. και δεν δανείζονται. Η ένδειξή τους στη ράχη του βιβλίου είναι “Πλ” και συνοδεύονται από κίτρινο αυτοκόλλητο. Τα βιβλία αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντός του χώρου της βιβλιοθήκης και να φωτοτυπηθούν (ασπρόμαυρα).

Μπορείτε να με βοηθήσετε να κάνω μία εργασία ;
Φυσικά! Απευθυνθείτε στο προσωπικό κι αυτοί θα σας καθοδηγήσουν στην ανεύρεση των πληροφοριών που ζητάτε. Θα σας παραπέμψουν στις ανάλογες πηγές – βιβλία, περιοδικά, οπτικοακουστικό υλικό, διαδίκτυο – ώστε να αντλήσετε όσες το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Η βιβλιοθήκη δεν αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου εκπόνηση και δακτυλογράφηση εργασιών.

Ποιο είναι το ωράριο της βιβλιοθήκης ;
Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη                  10:00 – 15:00
Τετάρτη – Παρασκευή                       10:00 – 13:00 & 17:30 – 20:30

Ανακοινώσεις που αναρτώνται στους πίνακες της βιβλιοθήκης και της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. (Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου), και κοινοποιούνται στην ιστοσελίδα, στους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και στις εφημερίδες, καθώς και στα προσωπικά ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των χρηστών, διαμορφώνουν το ωράριο λειτουργίας της σε έκτακτες περιπτώσεις.

 Ο σύλλογός μας, το σχολείο μας, κλπ. θέλει να φιλοξενήσετε μία εκδήλωση

Επικοινωνείστε με τη βιβλιοθηκονόμο κα. Αλέγκρε Εσκαλονή στα 22840-28233 και

η οποία θα σας ενημερώσει και θα σας κατευθύνει ανάλογα.